Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Alparslan Ortaokulu

Telefon : 90 212 5353056
Belgegeçer : 90 212 6494345
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://gopalparslanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Fevzi Çakmak Mahallesi 751. Sokak No 19/21 Küçükköy/Gaziosmanpaşa/İstanbul
VİZYON : Misyonumuzu Mükemmellik Modeli çerçevesinde, tüm paydaşlarla en iyi şekilde geliştirmek ve yaşatmaktır. Bilgi çağını yakalamış, bilgi çağının gerektirdiği her türlü donanıma sahip, çevresiyle iyi bir iletişim kurmuş, toplumda söz sahibi, saygın bireyler yetiştiren kurum olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimize bir beceri olarak öğrenmeyi davranış haline getirebilen ve kendi öğrenmesi için çaba harcayabilen bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamak, bilgi çağını yakalamış, bilimsel düşüncenin hüküm sürdüğü bir ortamda, tüm teknolojik imkanlarla, mutlu, başarılı, uyumlu, yaratıcı, girişken, sosyal becerileri gelişmiş, kişilik sahibi, sorgulayıcı, yurdunu ve ulusunu seven, insan sevgisiyle dolu bireyler olarak yaşama hazırlamaktır. Öğrencilerimizi geçmişini bilen, içinde bulunduğu dönemi tanıyan, geleceği her yönüyle yakalayabilecek tüm donanıma sahip bireyler olarak hayata hazırlamaktır.
BAŞARILAR : 09 Mayıs 2015 Cumartesi günü Cebeci Spor Kompleksinde yapılan okullar arası Bedensel Engelli Yüzme Şampiyonası İstanbul Elemelerinde Okulumuz öğrencisi Zeynep MERAL 1.olarak 3 dalda madalya kazanmıştır.Okulumuz futbol takımı 2014-2015 eğitim öğretim yılında Türkiye´deki ilk 8 takım arasına girmiştir. Okulumuz kros sporcuları gerek ferdi gerek takım olarak yıllardır birçok başarıya imza atmıştır.İstanbul Maratonu Resim Yarışmasında okulumuz öğrencisi Sena Ayan il 2.´si olmuştur. 2017 2. TEOG´da 6 öğrencimiz soruların tamamını yaparak Türkiye 1.si olmuştur.

Öğretmen :95
Öğrenci :2219
Derslik :37
Konferans Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :2
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :500
Öğretim Şekli :Sabahçı/Öğlenci (2´li sistem)
Saatler : (7. ve 8. Sınıflar) Sabahçılar: 08:00-13:40 (5. ve 6. Sınıflar) Öğlenciler: 14:00-19:40
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz ile çalışan merkezi ısıtma sistemi (Kalorifer)
Servis : Okulumuzda isteyen öğrenciler özel öğrenci servisleri ile ulaşım sağlayabilmektedir.
Ulaşım : Okulumuz Vefa Poyraz Lisesi ve Gebzeli Caddesi duraklarına çok yakın konumda olup bu duraklardan geçen otobüsler ile ulaşım sağlanabilir. Ayrıca 900 mt. yürüyerek Ali Fuat Başgil durağından T4 Topkapı-Mescidi Selam tramvay hattı ile de ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Küçükköy minibüsleri ile de Edirnekapı´dan, Cevizlibağ(Topkapı)´dan, Gaziosmanpaşa´dan, Eyüp´ten, Yeşilpınar´dan da ulaşım sağlanabilir. Özel araçla gelmek isteyenler cumartesi günü pazar kurulduğu için park sıkıntısı yaşayabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Gaziosmanpaşa´nın Küçükköy semtinde yer almaktadır. Küçükköy birçok banka çeşitli mağazalar, çeşitli kafe-pastaneler, lokantalar gibi birçok temel ihtiyacınızı karşılayabilecek bir semttir. Daha geniş ihtiyaçlar için İsfanbul ve Forum İstanbul AVM´lerine yaklaşık 3 km. uzaklıkta yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık 8 Km. İlçe Merkezine(Kaymakamlık Binasına) uzaklık 2 Km.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Basketbol, Voleybol, Futbol takımlarımız ve onların ilçe düzeyinde başarıları mevcuttur. Karate, Koşu gibi alanlarda öğrencilerimizin il düzeyinde bireysel başarıları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda 2018’den itibaren her yıl 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi yapılmaktadır. Ayrıca 2018’den beri her yıl 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliğine (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Üniversiteler İşbirliği ile) katılım göstermekteyiz. Teknofest, Eğitimde İyi Örnekler başvurularımız belli basamaklara kadar kabul görmüştür. Deneyap Bilim Atölyesine kabul edilen ve Bilim Olimpiyatlarında belli basamaklara kadar ilerleyen öğrencilerimiz mevcuttur.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda Veli Akademileri Projesi, Aile Okulu Projesi, Hayat Boyu Öğrenen Mahalle Projesi (Velilere Yönelik), Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi, Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi, İstanbul’u Okuyorum Projesi , Okulum Temiz Projesi (Öğrencilerimize Yönelik) uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan başvuru sonucunda 2021-2027 yılları arasında Okul Eğitimi kategorisinde kabul edilen akreditasyon başvurusunda konsorsiyum üyesiyiz.
Diğer Hususlar : Okul koromuz mevcuttur. Halk oyunları ekibimiz kurulma aşamasındadır.
Yazdır :